Selecteer een pagina

Leads genereren met de opiniepeiling op LinkedIn

Afbeelding artikel leads genereren op LinkedIn

Geschreven door Wesley Jacobs

In mijn rol als accountmanager bij ITIS ben ik gedreven in het toepassen van social selling. Naast mijn eigen website, deel ik ook artikelen over social selling en online marketing op Frankwatching.com, Nerox.nl en Onlinemarketing.nl.

feb 21, 2024

Om te kunnen verkopen heb je leads nodig. Er zijn verschillende manieren om leads te genereren. Een manier om dat te doen is koud bellen en het versturen van e-mails. Maar hoe efficiënt is dat in deze tijd nog? Het heeft in elk geval niet (meer) mijn voorkeur, omdat het veel tijd kost, energie vreet en het levert vaak maar weinig op. De kans is namelijk heel klein dat iemand direct interesse heeft in jouw dienst of product. Om die reden kies ik voor andere manieren om leads te genereren. Zelf maak ik als vast onderdeel van mijn social selling strategie gebruik van de opiniepeiling op LinkedIn om op de radar te komen van nieuwe klanten. Het levert mij elke maand weer nieuwe leads op, zonder dat de klant het gevoel heeft dat ik aan het verkopen ben.

Relevant netwerk op LinkedIn

Voordat je verder leest en enthousiast aan de slag gaat met de opiniepeiling op LinkedIn zal je eerst moeten bouwen aan een relevant netwerk. Social selling draait niet om het delen van de meeste content en het krijgen van de meeste likes. Daar heb je helemaal niks aan wanneer je er vervolgens niet mee kunt. Alles draait om het hebben van een relevant netwerk en deze steeds verder uitbouwen. Maak gebruik van de boolean search en het social selling stappenplan om consistent verder te bouwen aan een relevant netwerk op LinkedIn.

Leads genereren met de opiniepeiling op LinkedIn

Beschik je over een relevant netwerk op LinkedIn? Dan is het tijd om de opiniepeiling op LinkedIn te gebruiken om leads te genereren. Denk na over een relevant onderwerp en het meest geschikte moment om te posten voor maximaal bereik van de doelgroep. Wanneer je hier ook hebt over nagedacht is het tijd om leads te genereren met de opiniepeiling op LinkedIn.

Weten hoe je de opiniepeiling in kunt zetten om leads te genereren op LinkedIn? In het door mij geschreven artikel op Frankwatching leg ik stap voor stap aan je uit hoe je het zelf kunt toepassen. Om het zo duidelijk mogelijk te maken heb ik het artikel voorzien van persoonlijke screenshots. Hierdoor weet ik zeker dat het ook jou gaat helpen aan nieuwe klanten.

Artikel op Frankwatching: Leads genereren op LinkedIn? Zo gebruik je de opiniepeiling

Hulp nodig?

Na het lezen van dit artikel een vraag of hulp nodig bij het inzetten van de opiniepeiling om leads te genereren op LinkedIn? Dan kun je contact met mij opnemen via LinkedIn. In de toekomst meer tips ontvangen over het toepassen van social selling? Dan kun je socialsellingtips volgen op LinkedIn en/of Instagram.

Bedankt voor het lezen en veel succes met de toepassing!

Gratis E-book Social Selling

Het stappenplan voor salesprofessionals!

Blijf je vasthouden aan de traditionele manier van verkopen door middel van koud bellen en het versturen van niet persoonlijke e-mails? Dan zal de concurrent er in de toekomst steeds vaker met jouw ideale kandidaat of klant vandoor gaan.  Start vandaag nog met het toepassen van social selling als vast onderdeel van je salesaanpak. Op die manier zet je de concurrentie buitenspel!

Sinds 2018 heeft social selling mij onderstaande opgeleverd:

 • Naamsbekendheid
 • Een constante stroom van leads
 • Tevreden klanten en ambassadeurs
 • Hoge rankings in Google (SEO)
 • Meer verkopen

  Wil je aan de slag met het toepassen van social selling? In het gratis E-book leg ik in 7 heldere stappen aan je uit wat het is en hoe je social selling zelf kunt toepassen als onderdeel van je salesaanpak. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het Social Selling Stappenplan.

  Het verplicht achterlaten van je gegevens om het E-book te downloaden is niet nodig. Een e-mailadres van de klant moet je wat mij betreft verdienen, niet afdwingen 😉

  Cover E-book Social Selling Stappenplan

  Ook interessant…

  Share This