Selecteer een pagina

Koud bellen: zo kom je voorbij de receptionist!

Afbeelding Koud bellen artikel op Frankwatching

Geschreven door Wesley Jacobs

In mijn rol als accountmanager bij ITIS ben ik gedreven in het toepassen van social selling. Naast mijn eigen website, deel ik ook artikelen over social selling en online marketing op Frankwatching.com, Nerox.nl en Onlinemarketing.nl.

jul 7, 2024

Koud bellen wordt nog altijd veel gebruikt om het eerste contact te leggen met klanten. Op deze manier leads genereren kost veel tijd, vreet energie en het levert vaak maar weinig op. Het telefoongesprek stopt vaak al bij de receptionist die weigert om je door te verbinden met de juiste contactpersoon. Als je geluk hebt mag je wat informatie sturen naar info@prullenbak.nl om vervolgens nooit meer iets te horen. Meer resultaat halen uit koud bellen? Stop dan met het houden van een salespitch.

Koud bellen zonder salespitch

De receptionist die weigert om je door te verbinden. Klinkt dat voor jou herkenbaar? Dan is de kans groot dat je teveel bezig bent met het houden van een salespitch. Het is bijna altijd de reden om je niet door te verbinden met de juiste contactpersoon. Waarom ze dat doen? Ze kennen je (nog) niet en daarom is er nog te weinig vertrouwen om een afspraak te maken.

Meer resultaat halen uit koud bellen? Stop dan met het houden van een standaard salespitch. Maak gebruik van LinkedIn om de juiste contactpersoon te achterhalen. Door zelf direct een naam te noemen wordt de kans op doorverbinden een stuk groter. Maak direct duidelijk dat je niets komt halen, maar iets waardevols komt brengen. Door dit te doen zal je zien dat koud bellen nog steeds goed werkt om leads te genereren.

Artikel op Frankwatching

Hoe kan ik dan vaker voorbij de receptioniste komen en wat is het alternatief voor mijn salespitch? Het antwoord op deze vraag geef ik je in het door mij geschreven artikel op Frankwatching. In het artikel staat ook mijn eigen stappenplan om je op weg te helpen. Door deze te volgen weet ik zeker dat je meer resultaat gaat halen uit koud bellen.

Klaar voor een agenda vol met afspraken en meer verkoopkansen? Klik dan snel op onderstaande link om het artikel te lezen op Frankwatching.

Direct naar het artikel: Koud bellen zonder salespitch leidt tot meer afspraken [tips]

Koud bellen werkt niet meer? Zeker wel, alleen dan moet je het wel op de juiste manier doen. Als je het op de juiste manier doet is het zelfs hartstikke leuk! Na het lezen van het artikel een vraag? Plaats dan een reactie onder het artikel, zodat ik je daar verder kan helpen. Natuurlijk mag je mij ook een verzoek sturen om te connecten op LinkedIn. Daar kan ik je ook helpen aan antwoorden om meer resultaat te behalen met koud bellen.

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer!

Stappenplan voor Salesprofessionals!

Gratis e-book: Social Selling

Blijf je vasthouden aan traditionele verkoopmethoden? Dan loop je het risico dat de concurrent jouw ideale klant of kandidaat wegsnoept.

Versterk je salesaanpak, start vandaag nog met social selling!

  • Hoge rankings in Google (SEO)
  • Meer naamsbekendheid
  • Constante stroom van nieuwe leads en klanten
  • Tevreden klanten en ambassadeurs

In 7 heldere stappen leg ik uit wat social selling is en hoe je het zelf kunt toepassen. Het e-book is gratis te downloaden, zonder dat het achterlaten van je e-mailadres nodig is 😉

Klik op onderstaande knop om te downloaden en haal meer klanten uit LinkedIn met social selling 🚀

Afbeelding cover E-book Social selling stappenplan

Ook interessant om te lezen…

Share This