Selecteer een pagina

Gratis stockfoto’s nodig? Hier vind en maak je ze!

Afbeelding voor artikel gratis stockfoto's

Geschreven door Wesley Jacobs

In mijn rol als accountmanager bij ITIS ben ik gedreven in het toepassen van social selling. Naast mijn eigen website, deel ik ook artikelen over social selling en online marketing op Frankwatching.com, Nerox.nl en Onlinemarketing.nl.

nov 21, 2023

Door een afbeelding toe te voegen aan een waardevol artikel of post ontstaat er voor de lezer direct een sfeer. Het geeft wat mij betreft extra glans aan een artikel of post. Ook maakt een afbeelding de boodschap die je wilt overbrengen een stuk duidelijker. Om die reden wil ik je adviseren om altijd een afbeelding toe te voegen aan een post. Dat kan een foto van jezelf zijn of een stockfoto. Op zoek naar een website waar je terecht kunt voor gratis stockfoto’s? In dit artikel twee websites waar je gratis stockfoto’s kunt vinden om jouw post extra glans te geven. Ook geef ik je in dit artikel een tip over waar je terecht kunt om een afbeelding te bewerken of zelf op te maken.

Gratis stockfoto’s op de website van Pixabay en Pexels

Op de website van Pixabay en Pexels kun je terecht voor gratis stockfoto’s. Je kunt ze hier vinden voor een groot aantal thema’s in verschillende formaten. Op zoek naar een pakkende afbeelding om te gebruiken voor een artikel of je website? Hier ga je die pakkende afbeelding zeker vinden. Keer regelmatig terug, het aanbod op deze websites wordt namelijk steeds groter.

Op zoek naar afbeeldingen voor een artikel op je website? Download dan het kleinste formaat. Een groot formaat zorgt namelijk voor een trage laadtijd van de website. Dat is in de eerste plaats vaak de reden voor een bezoeker om verder te zoeken naar informatie. Niemand wordt vrolijk van een trage website. Voor mij de belangrijkste reden om door te klikken naar een andere website. Ook zal Google een trage website lager tonen in de zoekresultaten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling bij het plaatsen van een artikel. Je wilt juist mensen bereiken met een artikel, niet wegjagen.

Zelf een afbeelding maken op Canva.com

Op zoek naar een tool om zelf afbeeldingen te maken? Dan raad ik je zeker aan om eens een profiel aan te maken op Canva.com. Ook kun je in deze tool eigen afbeeldingen uploaden om deze vervolgens verder te bewerken. In deze tool kom je ook de gratis stockfoto’s van Pixabay en Pexels tegen. 

Naast afbeeldingen kun je hier ook sjablonen van presentaties maken. Een afbeelding maken voor Instagram in het juiste formaat? Met Canva gaat dat zeker lukken! Ook voor andere social media platformen kun je een afbeelding opmaken in het juiste formaat. Naast afbeeldingen kun je hier ook online marketing banners opmaken. Ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld een online advertentie op Google.

Zelf heb ik voldoende aan de gratis versie. Maar voor een klein bedrag per maand kun je helemaal losgaan om zelf een pakkende afbeelding te maken. Met de betaalde versie kun je gebruik maken van alle sjablonen en afbeeldingen op Canva. Helemaal top toch?

Nog een laatste tip!

Mijn laatste tip? Deze gratis stockfoto’s worden vaak door meerdere organisaties gebruikt. Kijk om die reden verder dan alleen de eerste pagina. Zo blijft de door jou gebruikte afbeelding toch nog een beetje uniek. En dat is toch iets wat je wilt uitstrallen bij het toepassen van social selling.

Zien welke afbeeldingen ik gemaakt heb met Canva? Volg dan de pagina socialsellingtips op Instagram. Hier deel ik wekelijkse korte- en praktische tips over het toepassen van Social Selling.  

 

 

 

Gratis E-book Social Selling

Het stappenplan voor salesprofessionals!

Blijf je vasthouden aan de traditionele manier van verkopen door middel van koud bellen en het versturen van niet persoonlijke e-mails? Dan zal de concurrent er in de toekomst steeds vaker met jouw ideale kandidaat of klant vandoor gaan.  Start vandaag nog met het toepassen van social selling als vast onderdeel van je salesaanpak. Op die manier zet je de concurrentie buitenspel!

Sinds 2018 heeft social selling mij onderstaande opgeleverd:

 • Naamsbekendheid
 • Een constante stroom van leads
 • Tevreden klanten en ambassadeurs
 • Hoge rankings in Google (SEO)
 • Meer verkopen

  Wil je aan de slag met het toepassen van social selling? In het gratis E-book leg ik in 7 heldere stappen aan je uit wat het is en hoe je social selling zelf kunt toepassen als onderdeel van je salesaanpak. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het Social Selling Stappenplan.

  Het verplicht achterlaten van je gegevens om het E-book te downloaden is niet nodig. Een e-mailadres van de klant moet je wat mij betreft verdienen, niet afdwingen 😉

  Cover E-book Social Selling Stappenplan

  Ook interessant…

  Share This