Selecteer een pagina

Social selling op LinkedIn: flirten met potentiële klanten

Social selling als flirten op LinkedIn

Geschreven door Wesley Jacobs

In mijn rol als accountmanager bij ITIS ben ik gedreven in het toepassen van social selling. Naast mijn eigen website, deel ik ook artikelen over social selling en online marketing op Frankwatching.com, Nerox.nl en Onlinemarketing.nl.

apr 19, 2024

Steeds meer bedrijven geven prioriteit aan social selling op LinkedIn. Het zakelijke platform is de plek om relaties op te starten en te onderhouden door middel van content en persoonlijk contact. Deze manier van verkopen heeft veel overeenkomsten met daten in de kroeg.

Zie het als dansen met content op de tijdlijn van (potentiële) klanten tot het moment daar is om een afspraak te maken. Net als bij daten in de kroeg draait social selling om het achterlaten van een goede eerste indruk, het zoeken naar gemeenschappelijke interesses, vertrouwen opbouwen en timing.

Artikel op Frankwatching

In het artikel op Frakwatching lees je meer over de overeenkomsten tussen social selling en daten in de kroeg. Ook lees je hier meer over waarom steeds meer organisaties zich bezig houden met het toepassen van social selling op LinkedIn.

Het volledige artikel op Frankwatching:

Naast bovenstaande lees je in het artikel ook meer over de voor- en nadelen van social selling. Het social selling stappenplan werkt namelijk niet altijd. Maar dat is helemaal niet erg. Ook op LinkedIn kun je weleens een blauwtje lopen. Met meer dan 11 miljoen gebruikers in Nederland is de vijver groot genoeg..

Social selling tips op LinkedIn

In mijn functie als accountmanager bij ITIS ben ik sinds 2018 actief bezig met het toepassen van social selling op social media. Wil je het ook anders gaan doen als verkoper of recruiter en klanten op een leuke manier benaderen op het zakelijke platform? Volg dan de pagina socialsellingtips voor meer tips over het toepassen van social selling op LinkedIn.

Heb je na het lezen van het artikel op Frankwatching een vraag? Laat dan een reactie achter, zodat ik je kan helpen aan nog meer antwoorden. Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.

Gratis E-book Social Selling

Het stappenplan voor salesprofessionals!

Blijf je vasthouden aan de traditionele manier van verkopen door middel van koud bellen en het versturen van niet persoonlijke e-mails? Dan zal de concurrent er in de toekomst steeds vaker met jouw ideale kandidaat of klant vandoor gaan.  Start vandaag nog met het toepassen van social selling als vast onderdeel van je salesaanpak. Op die manier zet je de concurrentie buitenspel!

Sinds 2018 heeft social selling mij onderstaande opgeleverd:

 • Naamsbekendheid
 • Een constante stroom van leads
 • Tevreden klanten en ambassadeurs
 • Hoge rankings in Google (SEO)
 • Meer verkopen

  Wil je aan de slag met het toepassen van social selling? In het gratis E-book leg ik in 7 heldere stappen aan je uit wat het is en hoe je social selling zelf kunt toepassen als onderdeel van je salesaanpak. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het Social Selling Stappenplan.

  Het verplicht achterlaten van je gegevens om het E-book te downloaden is niet nodig. Een e-mailadres van de klant moet je wat mij betreft verdienen, niet afdwingen 😉

  Cover E-book Social Selling Stappenplan

  Ook interessant…

  Share This